Sfaturi pentru cei care colorează mandale

December 15, 2016
By

Mandale

Sau orice alt desen menit să sprijine meditația, contemplarea, relaxarea…

NU trebuie colorată toată suprafața, nu sunteți plătiți la centimetru pătrat colorat – spațiile albe au și ele rostul lor, precum pauzele în discursul muzical.
Este bine să nu lucrați la mai multe deodată – se disipează atenția, nu putem fi atenți simultan la mai multe astfel de „secțiuni“, după cum le-am definit mai înainte.
Nu omiteți momentele de relaxare, nici pe cele de contemplare – ele sunt cheia care deschide drumul către sinele superior și celelalte ținte posibile.
Puteți folosi o mandală propusă pentru o anumită categorie de subiecte și pentru celelalte ținte, dar ele chiar au fost gândite ca un fel de tipare/filtre ajutătoare, așa că, la început, folosiți-le după regula propusă mai înainte.
Nici sugestiile de a colora de la centru către exterior sau invers, ori către stânga sau către dreapta, nu sunt obligatorii, dar, tot așa, sunt de folos.
Puteți folosi orice culori, dar din experiența căpătată în interpretarea mandalelor vi le propun pe cele descrise mai departe. Dacă folosiți și alte culori, în interpretare mergeți către culoarea cea mai apropiată de aceea utilizată.
Și nu este obligatoriu să le colorați, le puteți lăsa așa cum sunt – tot vor fi un bun suport pentru meditație, pentru contemplare.
Oricum, cartea este gândită în așa fel încât să puteți detașa ușor foile colorate sau nu pentru a le expune, a le înrăma, a le folosi cum considerați că vi se potrivește mai bine.

Așadar, mandală este orice desen circular, sau care poate fi asociat cu un cerc. Pentru că mandala este o secțiune printr-un string, de la noi către Sinele Superior, de la noi către o entitate spirituală superioară, sau către un anumit spațiu sacru.
Și oamenii așezați în cerc, la horă, desenează cu trupurile lor o mandala dinamică, motiv pentru care dansul generează atâta energie, conectează și oferă posibilitatea atingerii iluminării. (Căutați pe youtube „Gurdjieff dance“ și o să înțelegeți mai bine ce spun.)

Vlad T. Popescu
Mandale în irealitatea imediată
Format 20,5×20,5, 38 pag a/n și color, legat tip caiet cu spirală

Interpretarea terapeutică a mandalelor și a oricărui alt desen realizat în starea de contemplare/meditație. Conține și 9 planșe cu mandale de colorat.
Mandalele sunt spații sacre ce reproduc, bi sau tridimensional, dimensiuni superioare (chiar întreg universul) sau sunt porți către aceste dimensiuni. Ele amintesc privitorului, sau celui care le desenează/construiește, de imanența sacrului în univers și de potențialul pe care îl are, deci îl asistă pe calea către iluminare. Contemplând mandala unei divinități, sau chiar mandala personală, ești adus în starea de iluminare, de descoperire a divinității din tine. În starea de extaz în care te percepi ca parte a Întregului.
Veți învăța să vă interpretați mandala zilei de naștere, să interpretați o mandala desenată liber, în urma unei meditații, și veți afla ce puteți realiza pur și simplu colorând una din mandalele propuse.

Tags: ,