Despre Vlad T. Popescu

Născut pe 9 ianuarie 1961, la București, Vlad T. Popescu a absolvit în 1986 Facul­tatea de geo­logie-geografie din cadrul Uni­ver­si­tății Bucu­rești. Până în 1990 a lucrat ca geolog.
După 1990, a fost redactor-șef al revistei de satiră Papagalul, apoi redactor-șef și director de pro­ducție editorială în cadrul Editurii Nemira. În această perioadă a urmat mai multe cursuri de pre­gătire organi­za­te de Ministerul Culturii și de Inter­na­tional Book Development. A pre­dat cursuri de scriere creativă, de traducere, editare și redactare.
În calitate de editor și îngrijitor de colecție, s-a ocupat de colecții non-ficțiune, cu caracter utilitar sau dedicate dezvoltării personale, la Editura Nemira și la Editura DAO PSI.
A tradus mai multe lucrări de ficțiune, dar mai ales de non-ficțiune, printre care: Calea Reiki, de Diane Stein, editura Dao Psi, și Reiki, adevărata poveste, de Don Beckett, editura cartea.info, Cunoaștere, inocență și uimire, OSHO, Editura Litera, Inimă neînfricată, de Thupten Jinpa, Editura Litera.
A debutat în 1998 cu un roman, Vrăjitoarele grase nu sunt arse pe rug, Editura Univers Enciclopedic. Este autorul mai multor lucrări dedicate terapiilor alternative și dezvoltării personale: Ireali­tatea imediată, Editura Dao Psi, 2007; Dincolo de frontierele Reiki, Editura RAO, 2009; Taina, Editura RAO, 2013; Dacă încă nu ai reușit…, Editura Pro Dao, 2013, Ghid de bune practici în activitatea editorială, ProEdit, 2013, Terapia PSI, Editura acum.info, 2014, Sare și fum, Editura acum.info, 2014, 2015, Mandale în irealitatea imediată, Editura Meditative Arts, 2016, Meditații. Mudre și mantre. Tehnici de respirat, Editura Meditative Arts, 2016.
A studiat diverse tehnici de terapie și de evoluție spirituală cu maeștrii Patrick Zeigler, Don Beckett și Song Yong.
Predă și utilizează diverse sisteme Reiki non-tradiționale, dar și Qi Gong, tehnici avansate de numerologie și geometrie sacră pe linia R.A. Schwaller de Lubicz, Autocontrol, Radiestezie MDH, mudre și mantre, mandale, tehnici de meditație.
Formator, mentor, consilier dezvoltare personală.
Este, de asemenea, autorul mai multor blog-uri dedicate spațiului cultu­ral: www.cartea.info, www.goodmorning.ro, www.sfat.info.

Linii de iniţiere Vlad T. Popescu:

Usui Shiki Ryoho (Reiki non-tradițional)
Usui – Hayashi – Takata – Furumoto – Lee Farmer – William Lee Rand – Niţă Mocanu – Dorina Mocanu – Nina Butnaru – Ovidiu Dragoş Argeşanu – Vlad T. Popescu (M)
Usui – Hayashi – Takata – Beth Gray-Iris Ishikura – Vicky Grant – Deborah Frank – Don Beckett – Vlad T. Popescu (M)
Usui – Suzuki San – Chris Marsh – Taggart King – Don Beckett – Vlad T. Popescu (pentru Usui Reiju)

Komyo Reiki Kai
Usui – Hayashi – Yamaguchi – Inamoto – Nicu Gecse – Vlad T. Popescu (M)

Gendai Reiki
Usui – Taketomi – Koyama – Hiroshi Doi – Călin Cotrău – Vlad T. Popescu (gr. I şi II)
Usui – Taketomi – Koyama – Hiroshi Doi – Rick Rivard – Joseph Sparti – Aurelian Curin – Cristian Vasilescu – Sabin Gabriel Mateuca – Ovidiu-Dragoş Argeşanu – Constantin Gheorghiţă – Vlad T. Popescu (M)

Karuna Ki
Vincent Amador –…- Risvan Vlad Rusu – Mihaela Vezeanu – Vlad T. Popescu (M)

Seichim in sapte nivele
Patrick Zeigler – T’Om Seaman & Ken Lowry – Stephen Comee – John van Eekelen – Stephen Womack – Vlad T. Popescu (M)

All Love (SKHM)
Patrick Zeigler – Vlad T. Popescu

Shamballa MDH
John Armitage/Hari Das Melchizedek – … – Emil Cojocariu – Vali Beloiu – Vlad T. Popescu (M)

Tibetan Reiki
Tschen Li – Ralph White – Craig Ellis – Pamela Jordan – Uwe Gonzalez Burgunder – Vlad T. Popescu (M)

Ascension Reiki
Jayson și Leslie Suttkus – Vlad T. Popescu (M)

Ama Deus
Alberto Aguas – Victor Glanzkopf – Michael Arvey – Aurelian Curin – Vlad T. Popescu (gr. III)
Indienii Guarani – Alberto Aguas – Victor Glanckopf – Jose Marinho – Steve Gearing – Vlad T. Popescu (M)

Inițierile egiptene
Uwe Gonzalez Burgunder – Vlad T. Popescu

Radiestezie MDH
fondator

Interpretarea terapeutică a mandalelor
fondator

Alte sisteme: Karuna TM Reiki (M), Kundalini, Grand Master (5-18), Imara Reiki (M), Elenari Healing, Synergy Johrei, Isis Seichim

Alte cursuri şi iniţieri: Qi Gong cu maestrul Song Yong, reflexoterapie în cadrul ANATECOR, tehnici avansate de MerKaBa si geometrie sacra, Yod, Ochiul lui Horus, Meditatia Luminii Clare, Mritya Mantra


Conferințe Ezoteric Fest, Timișoara:

2010_2: Dincolo de frontierele Reiki, de la tradiţional la neo-tradiţional
Scurtă Descriere: Ce este şi ce nu este Reiki: frontiera sub tir continuu: Reiki şi religia; frontiera luptei fratricide: tradiţional vs. non-tradiţional; frontiera legală: Reiki nu este medicină!; frontiera miraculoasă: Reiki şi autocontrolul; frontiera istorică: a mai rămas Qi Gong în Reiki?; frontiera populară: între bube şi babe.

2015_2, Interpretarea terapeutică a mandalelor
Pornind de la numerologia lui Schwaller de Lubicz, cu ajutorul interpretării dezvoltate de Rosalind Pape și pe suportul mandalelor Ursulei Irrgang se poate realiza o imagine a potențialului fizic, emoțional, mental și spiritual al unei persoane ce permite o mai bună conectare la sinele superior în vederea consilierii pentru dezvoltarea personală.
Pentru a le utiliza este bine să cunoaștem ce sunt numerele și cum au apărut ele, să avem o perspectivă numerologică asupra vieții, să descoperim structurile de formă care apar și sunt semnificative pentru potențialul nostru.

2016_1, Trecut şi trecuturi. Teoria şi practica regresiei din perspectiva energetico-spirituală
Modelul energetic al omului şi al universului care sprijină reîntruparea ca fenomen-suport al evoluţiei. Ce este regresia, în această viaţă, între două vieţi, în vieţi trecute (trecut şi trecuturi). Cine, când şi cum poate trece prin această formă de consiliere spirituală. Pregătirea. Tehnici simple de regresie ce pot fi utilizate individual sau în grup. Tehnici avansate de regresie pentru consilierea spirituală individuală. Interpretarea rezultatelor obţinute.